середа, 30 березня 2016 р.

Використання сучасних освітніх технологій навчання, як стратегічний напрямок сучасної освіти

Штанько Дмитро Олексійович - вчитель фізики


Актуальність проблеми використання інноваційних технологій навчання на уроках фізики полягає в тому, що сучасні досягнення науки та техніки вимагають сучасних уроків, які враховують ці досягнення.
Фізика – унікальна дисципліна, найбільш механізована та точна, найбільш тісно пов’язана з навколишнім світом. Тому сприяти вивчення учнями фізики потрібно не для того, щоб вони стали фізиками, а для того, щоб вони навчилися думати, знаходити компроміси, аналізувати, систематизувати, узагальнювати, вміли відстоювати свої принципи. Фізика вчить критично ставитися до будь-яких аргументів.
Найважливіша сучасна тенденція в освіті – інноваційний підхід до організації навчального процесу.
Сучасний навчальний процес передбачає впровадження інноваційного змісту, оновлених планів і програм, стандартів, нової системи освіти і методики навчання, залучення в його зміст інноваційних сучасних педагогічних та інформаційних технологій.
Інформаційна технологія в навчально-виховному процесі – це поєднання традиційних технологій навчання і технологій інформатики, які розширюють можливості учнів щодо якісного формування системи знань та їх застосування у практичній діяльності.
Проводячи уроки, з застосуванням мультимедійних технологій, забезпечую набуття учнями не тільки глибоких та міцних знань, а й вміння розвивати інтелектуальні, творчі здібності, самостійно набувати нових знань та працювати з різними джерелами інформації.
У процесі своєї  педагогічної діяльності, протягом декількох років,  я працюю над методичною проблемою: «Використання інноваційних методів навчання на уроках математики та фізики з метою виховання компетентності учня».
Уроки з використанням інформаційних технологій дозволяють підвищити інтерес до вивчення предметів природничо-математичного циклу, активізувати їх пізнавальну діяльність, сприяють формуванню наукового світогляду.
Основною перевагою інформаційних технологій є те, що комп’ютерні демонстрації можуть бути органічною складовою будь-якого уроку та можуть ефективно допомогти як учневі так і вчителю.
Дослідження по темі «Використання сучасних освітніх технологій у процесі навчання» є необхідним і важливим в даний час. Розробка, застосування інноваційних технологій є актуальною проблемою сьогодення, оскільки вона є новою, недостатньо розробленою і над її розв’язанням потрібно працювати.

11 клас. Показникова функція, її властивості та графік

1 коментар: